Светски рекордери

Како и во секој спорт, така и во куглањето се одржуваат големи натпреварувања (европски и светски првенства) во организација на Светската федерација за 9-чуњеви. Има различни возрасни категории до 14, до 18, до 23, како и сениорска категорија, има екипни и поединечни првенства и неколку натпреварувачки дисциплини.

Доколку сакаш да ја посетиш официјалната страна на WNBA, кликни ТУКА

Tamas Kiss (734), Унгарија
Ines Maricic (678), Хрватска

Тоа се официјалните рекордери во сениорска конкуренција.
Нормално дека генерациски секое време си носело и свои кугларски херои, но дефинитивно последната деценија има една маркантна кугларска личност која е доминантна на кугларските патеки и скоро е невозможно да се победи. Се работи за Вилмош Заварко, кој е државјанин на Р.Србија, а има унгарско потекло. Кугларот кој постави нови стандарди во куглањето и ја проби бариерата од 700 дрва. Во прилог е и неговиот најдобар резултат кој е подобар од светскиот рекорд (755), кој поради пропозициите не е вреднуван.Популарни постови

ПАРТНЕРИ

ПАРТНЕРИ
Општина Битола

Општина Новаци

Општина Могила

к.к. „Хераклеа“ - Битола

Пребарувај по клучен збор