Македонски рекорд


Дефинитивно, број 1, човекот кој прв ја надмина бројката од 700 остварувајќи неверојатни 701, исклучителниот Бојан Влаќевски од Скопје кој настапува во Хрватското орвенство за шампионот од Загреб. Токму на оваа куглана, најмодерната на Балканот во овој момент (2018), остварен е овој врвен резултат што воедно е и најдобар резултат на еден куглар кој е роден во Македонија.

Адријана (Кочишка) Анѓеловски е девојката од Битола која ненаметливо се појави на кугларската сцена засенувајќи ги со своите резултати далеку поискусните кугларки колешки. Надминувајќи ја фамозната 600-тка, со 606 го држи официјално најдобриот женски резултат на сите времиња на една кугларка која е родена во Македонија. Во моментот прави пауза од куглањето поради семејни обврски (мајка).

Популарни постови

ПАРТНЕРИ

ПАРТНЕРИ
Општина Битола

Општина Новаци

Општина Могила

к.к. „Хераклеа“ - Битола

Пребарувај по клучен збор