Пецо Димовски

Пецо Димовски

Претседател на к.к. Хераклеа од 2014 година до денес и најдобар поединец во битолската екипа во изминатите 5 години.
Претходно членувал во: к.к. Пелистер (2002-2008), к.к. Молика - Битола (2008 – 2010), к.к. Работнички – Скопје (2011 – 2013)
Личен рекорд: 606 (Апатин – Србија)
Искуство на меѓународни турнири и лични резултати: 
NBC Апатин – 2009, личен резултат – 552
NBC Сплит – 2010, личен резултат – 563
NBC Скопје – 2011, личен резултат – 594
NBC 2012
NBC Апатин – 2013, личен резултат – 606
НБЦ Штраубинг, Германија - 2016, Хераклеа
НБЦ Минхен. Германија - 2017, Хераклеа
НБЦ Апатин, Србија - 2018, Хераклеа


Меѓународни пријателски натпревари
Крагуевац, 2014, Хераклеа третопласирана на турнир
Скопје 2018 Хераклеа со к.к. Цар Лазар и к.к. ГТЦ
Крушевац 2018, Хераклеа третопласирана на турнир

Одличен познавач на кугларската игра, има одличен  трансфер на искуство со младите играчи, трпелив тренер за млади категории.

Популарни постови

ПАРТНЕРИ

ПАРТНЕРИ
Општина Битола

Општина Новаци

Општина Могила

к.к. „Хераклеа“ - Битола

Пребарувај по клучен збор